PROZNÍ ŘÁD S PLATNOSTÍ OD 1.9.2023

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO KOUTKU DRÁČEK Platný od 1.9.2023

Provozní doba dětského koutku 

Otevírací doba Dětského koutku Dráček pro hlídání dětí je PONDĚLÍ až PÁTEK od 8:00 do 11:30 hodin.

Dětský koutek Dráček není plnohodnotnou náhradou za mateřskou školku či jesle. 

Otevírací doba Dětského koutku Dráček pro děti s doprovodem je 

pondělí  8:00-11:30 a 15:00-18:00 hodin

úterý     8:00-11:30 hodin  

středa   8:00-11:30 hodin

čtvrtek  8:00-11:30 hodin a 15:00-18:00 hodin

pátek    8:00-11:30 hodin

  

Provozovatel, vedoucí nebo dozorující osoba je oprávněna omezit provozní dobu dětského koutku. 

Vstup dětí do dětského koutku 

1. Vstupem dítěte do dětského koutku rodič, zákonný zástupce nebo osoba odpovědná za dítě prohlašuje, že souhlasí s provozním řádem dětského koutku, s jeho dodržováním a současně prohlašuje, že bude dbát všech pokynů odpovědných osob provozovatele dětského koutku (dále jen „dozor"). 

2. Dětský koutek je určen dětem od 6 měsíců do 5 let, hlídání však nabízíme dětem od 30 měsíců do 6 let. 

3. Kapacita dětského koutku je určena maximálním počtem 12 dětí. 

4. Rodič je povinen zůstat v telefonním kontaktu s dozorem, v případě potřeby se neprodleně vrátit do koutku. 

5. Maximální povolená doba pobytu dítěte v dětském koutku je 3,5 hodin za den a maximálně 80 hodin za měsíc. 

6. V případě potřeby je provozovatel, vedoucí, dozor či zřizovatel oprávněn regulovat počet hlídaných hodin a počet dětí umístěných v dětském koutku. 

7. Vstup není povolen dítěti s infekčním onemocněním, nachlazením nebo podezřením na jakoukoliv nemoc. 

8. Vstup do dětského koutku není povolen, jestliže není přítomen dozor. 

9. Před umístěním dítěte do dětského koutku je rodič, případně zákonný zástupce nebo osoba odpovědná za dítě (dále jen „rodič") povinna sdělit osobě pověřené dozorem nad provozem dětského koutku potřebné údaje o dítěti a své telefonní spojení pro účely kontaktování v případě vzniklých problémů s pobytem dítěte v dětském koutku. Osobní údaje jsou chráněny ve smyslu zákona č. 101/2002 Sb., o ochraně osobních údajů, v platném znění. 

10. Rodič je dále povinen sdělit veškeré známé alergie dítěte nebo jiné zdravotní problémy, které by mohly negativně ovlivnit pobyt dítěte v dětském koutku. 

11. Vstup do dětského koutku není povolen se žvýkačkou nebo bonbonem. Pravidla v dětském koutku Za škodu způsobenou dítětem umístěném v dětském koutku odpovídá jeho rodič. 

12. Dítě umístěno v dětském koutku nesmí mít při sobě ani na sobě žádné ostré předměty a cennosti. 

13. V dětském koutku není povoleno používat žádné předměty (ostré, horké), které by mohly ohrozit zdraví a bezpečí dítěte nebo jiných dětí umístěných v dětském koutku. V opačném případě je dozor oprávněn vyloučit takové dítě z dětského koutku. 

14. Dítě je povinné chovat se v dětském koutku ukázněně, ohleduplně k ostatním dětem, dbát pokynů dozoru, neohrožovat svým chováním sebe ani ostatní děti. V opačném případě je dozor oprávněn takové dítě z dětského koutku vyloučit a příště koordinátorem nemusí být nepřijmut. 

15. Dítěti je zakázáno jakýmkoli způsobem poškozovat vybavení dětského koutku. V opačném případě bude dozorem vyloučeno z dětského koutku. Jestliže dojde k poškození zařízení dětského koutku, může provozovatel či koordinator vyvozovat z předmětného poškození odpovědnost zákonného zástupce dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění. 

16. Dítě je povinné neprodleně sdělit dozoru všechny zdravotní obtíže, které se u něj vyskytly během pobytu v dětském koutku. 

17. Po skončení vymezené doby pobytu dítěte v dětském koutku je rodič povinen si dítě neprodleně vyzvednout. Za tímto účelem bude v nezbytném případě telefonicky kontaktován na uvedeném telefonním čísle. 

18. Dětský koutek je pod trvalým dohledem. 

19. Rodiče jsou povinni dodržovat předem dohodnutou dobu hlídání. Pokud rodič potřebuje dobu hlídání protáhnout je potřeba kontaktovat dozor či koordinátora, který rozhodne, zda je prodloužení hlídání možné. 

20. Dozor nesmí a nebude podávat dítěti léky, to ani na požádání rodičů.

21. Při příchodu je rodič povinen vždy sdělit kdo dítě vyzvedne. 

22. Do dětského koutku mohou přijít děti s doprovodem, který bude přítomen po celou dobu. To je však možné pouze ve vybrané dny a čas dle otevírací doby k tomu určené. Doprovod se může také zapojit do řízené činnosti dozorem, avšak jeho účast není povinná. Veškerá řízená činnost je dobrovolná pro všechny děti. 

23. Děti, které budou do koutku přivedeny na hlídání, musí mít předchozí rezervaci. Rezervaci lze provést osobně, emailem či telefonicky v provozní hodiny. Dítě přivedeno bez předchozí a potvrzené rezervace nebude přijato na hlídání. Rezervace se nevztahuje na návštěvu dětí s přítomností doprovodu starším 15 let v otevírací dobu tomu určenou. 

24. Rodič si zajišťuje pití, svačinku, oběd. Dále je dítě do koutku vybaveno bačkůrky a náhradním tričkem. Na hlídání si s sebou přináší ještě převlečení na ven a náhradní oblečení pro případ nehody, popřípadě pyžamko. Vše musí být řádně podepsané. Dítě si může přinést svou hračku, za ní ale dětský koutek nenese žádnou odpovědnost. 

25. Denní harmonogram je individuální. 

26. Dozor je oprávněn pořizovat fotodokumentaci a zveřejnit jí na stránkách skupiny pro účel propagace. 

27. Hlídání dětí je možné na základě potvrzení o zaměstnání nebo potvrzení o trvalém pobytu v obci Vrdy a jejích přilehlých částech. Pro ty, kteří nejsou občany obce Vrdy je hlídání možné, za předpokladu využíváte-li služeb nabízené v obci Vrdy, jdete-li k místímu  lékaři nebo máte v obci zaměstnání. I v tomto případě je potřeba vždy vystavit potvrzení. 

28. Konzumace potravin či tekutin je povolena pouze ve vyhrazeném prostoru.

Obec Vrdy- zřizovatel 

Lucie Johnová - provozovatel a vedoucí/dozor +420 778 427 770 

dracekhlidadeti@gmail.com - rezervace hlídání

koutekdracek@seznam.cz - Dětský koutek Dráček

johnlucie97@gmail.com - Johnová Lucie

Lucie Johnová

pondělí
8:00-11:30 hodin
15:00-18:00 hodin

úterý
8:00-11:30 hodin

středa
8:00-11:30 hodin


čtvrtek
8:00-11:30 hodin
15:00-18:00 hodin

pátek
8:00-11:30 hodin


Dětský koutek Dráček není náhradou za MŠ.

ADRESA
VRDY, DOLNÍ BUČICE 285 71
Tylova 25
Knihovna
F. V. Lorence
1. patro
tel.: +420 778 427 770
dracekhlidadeti@gmail.com